Czy Brownie z Czerwonej Fasoli może być smaczne?

Jeśli już ciasto to najlepiej z warzywem. Dziś pierwsze skrzypce gra czerwona fasola. Fasola przeciwdziała osteoporozie, miażdżycy, cukrzycy typu 2, starzeniu się komórek, redukuje zgagę i refluks.

Ciasto wychodzi wilgotne i smaczne.

Brownie z czerwonej fasoli

Recipe by Małgorzata SkrzypczakCourse: ciasto z warzywamiDifficulty: Łatwe, szybkie
Ilość porcji

8

porcji
Czas przygotowania

10

minutes
Czas pieczenia

35

minutes
Ilość kalorii w 1 porcji

200

kcal
Całkowity czas

45

minutes

Ciasto z warzywami bez glutenu, laktozy, kazeiny i jajek.

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli

  • 4 łyżki kakao

  • 8 kostek gorzkiej czekolady

  • 5 łyżek ksylitolu lub miodu

  • 3 czubate łyżki mąki z orzechów arachidowych lub migdałów

  • 2 banany

Sposób wykonania:

  • Czekoladę włóż do garnka z grubym dnem i podgrzewaj na małym ogniu do jej całkowitego rozpuszczenia.
  • Banany zmiksuj.
  • Fasolę czerwoną odsącz z zalewy przemyj zimną wodą, odsącz i zmiksuj.
  • Do fasoli dodaj banany, czekoladę, kakao, ksylitol, mąkę i wszystko zmiksuj na gładką masę.
  • Wlewaj masę do formy o wymiarach 10 x 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Formę z ciastem włóż do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180°C około 35 minut.

Ciekawostka

  • Fasola stanowi bardzo dobre źródło wapnia i białka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *